IHANA & HELPPO OMENAPIIRAKKA ILMAN KANANMUNAA

Tykkään kerätä talteen helppoja munattomia reseptejä ja nyt tuli uusi sellainen vastaan. Alun perin bongasin reseptin ja sain leivontainnostuksen Muoti mielessä -blogin Annelta.  Annen jutut ovat aina niin ajankohtaisia ja kuvat inspiroivia.

Täällä Tanskassakin on nyt kotimaisten omenien kausi. Itse en voi nykyään syödä omenaa ollenkaan raakana, mutta kypsennettynä kyllä, joten oli pakko päästä leivontahommiin omenahimossani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reseptissä oli mukana kanamuna, jota poikani ei voi syödä, joten päätin vain kokeilla jättää sen pois ja laittaa hieman enemmän maitoa nesteeksi. Hyvin onnistui ja piirakasta tuli todella ihanaa. Se oli hyvää tuoreena ja lämpimänä, mutta vielä parempaa seuraavana päivänä jääkaapissa levänneenä. Kolmannesta päivästä en osaa sanoa, koska niin pitkälle ei päästy, heh.

Muuten näissä kuvissa näkyvät kulhot ovat ihan lemppareitani. Tuon pilkullisen House Doctorin “lautasen” ostin viime talvena ja se on niin kaunis. Iittalan Teema-sarjan suorakaiteen muotoinen vuoka on meillä käytössä lähes joka päivä. Se on niin kivan kokoinen ja kestää myös uunin helposti.

Omenapiirakka munaton 2.jpg

Helppo omenapiirakka, munaton

Taikina:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kevytmaitoa

Täyte:
noin 4-5 omenaa
kanelia

Sulata voi. Sekoita voisulaan sokeri ja jauhot. Erota taikinasta reilu desi pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita lopun taikinan joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja maito. Kaada ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Viipaloi omenat. Asettele viipaleet pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia (ja ripaus sokeria, jos haluat toooosi makeaa) sekä muruseos.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muut munattomat reseptit blogissani:

Vegaaninen suklaakakku

Munattomat siirappikeksit

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s