KESÄSUUNNITELMIA JA YLLÄTTÄVÄN REISSUHAAVEEN TOTEUTUMINEN

Mukavaa juhannusta kaikille! Täällä Tanskassa on ihan normaali viikonloppu eli olen tästä kohta suuntaamassa töihin, mutta kyllä täällä jotain kokkoja rannoilla sytytellään ja pieniä juhlallisuuksia järjestetään siellä täällä viikonlopun aikana. Meillä on suunnitelmissa käydä piknikillä rannalla ystävien kanssa ja poitsulla on yhdet kaverisynttäritkin. Ei siis tunnu ehkä erityisesti juhannukselta, mutta kivalta kuitenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänä kesänä emme ole suuntaamassa enää Suomeen. Kävimme siellä kesäkuun alussa työreissulla ja siinä yhteydessä onneksi ehdittiin nähdä myös paljon rakkaita. Minulla on uuden työni takia rajoitetusti mahdollisuuksia pitää lomaa (onneksi jonkin verran kuitenkin). Meillä on koko perheellä vain yksi yhteinen lomaviikko. Siihen haluttiin keksiä jotain speciaalia. Suomeen on totta kai ihana matkustaa, mutta se menee helposti vähän suorittamiseksi – muut expat-perheet ehkä tietävät mitä tarkoitan.

Midsummer_greetings from Aarhus

Meillä oli ajatuksena autoreissu tässä “lähistöllä”, jossa kyllä nähtävää riittää. Haaveilen, että näkisimme enemmän eteläistä Tanskaa ja länsirannikon rantoja, Saksaa ja Alankomaita. Toisaalta pohjoinen ja Norjakin houkuttaa ja Köpis tietysti aina. Täältä on niin paljon helpompi lähteä autolla moneen paikkaan kuin Suomesta.

Midsummer_greetings_aarhus

Mutta: Meille tarjoutuikin yllättävä mahdollisuus toteuttaa monta vuotta taustalla muhinut haave Azorien matkasta ja sinne ollaan nyt suuntaamassa viikoksi! Odotan ihan mielettömän paljon. Luonto siellä vaikuttaa niin uskomattoman kauniilta ja muutenkin kohde on varmasti rauhallinen, juuri sellainen mitä nyt kaipaammekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka yhteistä lomaa onkin vain viikko, niin onhan meillä kuitenkin aina yhteiset, vapaat viikonloput! Se on aika luksusta. Joten ehkä ainakin osa noista autoreissuistakin vielä toteutuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuten kesälle on tässä vaiheessa aika vähän suunnitelmia. Kotona hengailua (mulla on tietysti sisustusideoita, ylläri…), toivottavasti lähirannoilla rentoutumista ja sen sellaista. Vanhempani ovat tulossa heinäkuun lopulla tänne Tanskaan pitkäksi viikonlopuksi ja sitä odotan jo tosi innolla ja olen suunnitellut kaikenlaista pientä kivaa. Ja ehkä me muitakin vieraita Suomesta vielä saadaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä tosiaan koulujen lomat kestävät tänä vuonna viisi viikkoa ja siitäkin on mahdollisuus olla kaksi viikkoa koulun kerhossa. Eli vain kolme viikkoa on ns. pakollista lomaa. Tuo kyllä tuntuu aika lyhyeltä ajalta – onneksi me saatiin nyt järjestymään niin, että poika saa lomailla tuon viisi viikkoa putkeen jomman kumman vanhemman kanssa.

Midsummer greetings Aarhus_

Täällä on ollut vähän viileähkö alkukesä, mutta luonto on nyt vehreimmillään ja valoa riittää – aivan ihanaa. Azoritkaan eivät muuten ole mikään hellekohde – siellä lämpötila pyörii parissakympissä. Toistaiseksi kesän kuumimmat hetket on koettu Suomessa, jossa oli vierailumme aikana lähes kolmekymmentä astetta. Ihanalta tuntui kyllä se lämpö.

Jos muuten olette suuntaamassa Aarhusiin jossain vaiheessa, niin tämä pikkukatu nimeltä Møllestien on varmasti SE eniten “instagrammable” katu. Minusta kaupungissa on paljon kauniimpiakin katuja ja alueita, mutta tämä on toki hirmuisen kuvauksellinen.

Midsummer Greetings Aarhus

Kaunista ja rentouttavaa keskikesän aikaa!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s