KAKSI KIRPPISLÖYTÖÄ: PYÖREÄ RUOKAPÖYTÄ JA TIIKKIHYLLY

Mitä tekee opiskelija ja työnhakija tavallisena tiistaina? No tietysti kirjoittaa tunnollisesti esseitä ja työhakemuksia. Ööööö, tai sitten bloggaa sisustusostoksistaan. Mutta hei, täytyyhän mun nyt päivittää teille pari kivaa hankintaa.

Uuden tavaran ostaminen tuntuu juuri nyt jotenkin kovin kornilta. Ostamiseni on minimissään pääasiassa sen takia, että asun järjettömän kalliissa maassa, meillä on täällä pieni vuokrakoti hyvin rajallisella säilytystilalla, tuloni ovat olleet jo melkein vuoden pienet opiskelun ansiosta ja nythän en tiedä, milloin pääsen takaisin töihin tienaamaan. Olen siis kiristänyt kukkaron nyörejä ja vähentänyt ostamista ihan huolella. Tietysti taloudellinen epävarmuus on ahdistava ja pelottavakin asia, mutta kuten kaikessa, on tässäkin omat hyvät puolensa. Olen huomannut, että itse asiassa olen ostanut monia asioita ihan vain tavan vuoksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja vaikka minulla nyt olisikin hyvä rahatilanne, niin fakta on, että me hukumme tavaraan tässä maailmassa. Jos minä tarvitsen jotain, niin on hyvin suuri todennäköisyys, että joku toinen haluaa hankkiutua eroon juuri samasta tavarasta. Juuri nyt tuntuu aika epätyylikkäältä kuluttamiselta marssia hankkimaan uusina huonekaluja, joita voisi hankkia myös käytettyinä. Kuin heittäisi ruokaa roskiin tai olisi lajittelematta jätteitään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minähän en todellakaan ole mikään luonteva kirppisten kiertelijä, joten tässä on ollut opettelemista. Mutta pikku hiljaa alan selvästi tottua, sillä olen tehnyt lyhyen ajan sisällä kaksi loistavaa löytöä. Molemmat ovat sellaisia, joita olen oikeasti etsinyt!

Joku ehkä muistaa vielä marraskuussa ostamani pienen tiikkipöydän, joka oli aika eri tyylinen kuin mikään muu meillä kotona. Ajattelin jo silloin, että sen kaveriksi olisi kiva löytää kevyt ja moderni tiikkihylly – kaipasimme kipeästi hyllytilaa pojan huoneeseen aiemmin mainitusta säilytystilan puutteesta johtuen. Pidin silmäni auki second hand -putiikeissa, somessa ja tapahtumissa ja niinhän siinä sitten kävi, että juuri sopivan kokoinen hyllykkö tuli vastaan erittäin sopuisalla hinnalla. Nyt se koristaa pojan huonetta ja tykkään siitä todella paljon!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Myönnän, että olen stailannut hyllyä vähän kuviin, koska oikeasti se toimii Lego-rakennelmien säilytyspaikkana.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen juttu, josta olen haaveillut pitkään, on pyöreä ruokapöytä. Kotimme on kovin kulmikas ja se on kaivannut pehmentävää, pyöreää muotoa – itse asiassa idea oli alun perin mieheni. Sitä oikeaa on etsitty ihan meidän muutosta lähtien eli kohta vuoden! Pöydän piti olla suhteellisen pieni halkaisijaltaan, mutta jatkettava, jotta vieraiden tullessa saisi tehtyä kivan kattauksen isommallekin jengille. Ikean Bjursta-sarjan pyöreä pöytä vastasi toiveitani – ainut vain, että sitä ei myydä täällä Tanskassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaan kuinkas ollakaan, viime viikonloppuna löysin tämän pöydän paikallisesta Facebook-ryhmästä tosi edullisesti ja sehän sitten haettiin kotiin meille. Rakas mieheni ei siis tällä kertaa päässyt ainoastaan kokoamaan Ikean huonekalua, vaan myös purkamaan, jotta pöytä saatiin mahtumaan meidän pienehköön autoomme. Second hand -shoppailussa on kyllä ehdottomasti hyötyä joustavasta ja ihanasta puolisosta. Aiemmin samana päivänä se oli tuonut mulle nuo tulppaanit ruokakaupasta, sillä aikaa kun itse rentouduin joogassa ja kuntosalin saunassa. Ihan liian ihana tyyppi.

Onpas muuten aika mukavaa kun on kunnollinen ruokapöytä! Sellainen, jossa mahtuu tekemään ihan oikean kattauksen. Väliaikaiseksi hankittu musta minipöytä oli paitsi naurettavan pieni, myös niin heppoinen, ettei pöytään edes uskaltanut nojata kunnolla, haha. Nyt se pääsi meidän toiselle parvekkeelle terassipöydäksi, vaikka jännityksellä odotan, lähteekö moinen vielä matkoihinsa Tanskan keväisen tuulen mukana…

Second hand finds Visu Sillvan

Täällä tosiaan on SUPER keväistä, yli kymmenen astetta helposti päivisin ja kukkia pukkaa maasta. Jos siis talvi Tanskassa on tylsähkö ilman lunta, niin aikaisin tuleva kevät on ehdottomasti iso plussa tässä ilmastossa.

Ihanaa viikkoa!

 

Advertisement

2 thoughts on “KAKSI KIRPPISLÖYTÖÄ: PYÖREÄ RUOKAPÖYTÄ JA TIIKKIHYLLY

  1. Tosi kiva hylly! Ja pöytä sopii kivasti myös.

    Meillä on ollut aina kulmikas ruokapöytä ja kun pari vuotta sitten muutettiin tähän taloomme niin aloin haaveilla pyöreästä ruokapöydästä. Niinpä vanhempien tamminen(? ) pyöreä jatkettava pöytä pääsi meille ja se on kyllä ollut kiva. Olen suunnitellut sen maalaaamista valkoiseksi, katsotaan. Välillä tosin haaveilen pitkästä lankkupöydästä, se ois ihana kans. 🙂

    Liked by 1 person

    1. Kiitos paljon Ulpu! Tuo teidän tamminen pöytä kuulostaa ihan älyttömän kivalta, en ole varma malttaisinko itse maalata. Tammi on niin kaunis puulaji. Ja juu, pitkä lankkupöytä olisi sopivassa tilassa myös todella kiva.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s