DESIGNIA KAUPUNGIN KATTOJEN YLLÄ

Todella kiva paikka Aarhusissa on Salling-tavatalon katolla sijaitseva Salling Roof Top -kattoterassi, joka tarjoaa ihan uskomattomat näkymät tähän kauniiseen kaupunkiin. Punaisten kattojen yli voi katsella niin merelle ja satamaan kuin metsiin sekä bongata kuuluisia maamerkkejä, kuten Arne Jacobsenin suunnitteleman Rådhusin. Mikä parasta, pääsy terassille on ilmainen. Toki siellä voi myös nauttia ihan kohtuuhintaisia juomia ja ruokia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terassi on sisustettu tanskalaiseen tyyliin rennosti. Tykkään tunnelmasta täällä todella paljon! Betoni, metalli ja puu vuorottelevat, viherkasveja on paljon ja maisemalle on annettu päärooli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me kävimme eilen pyörähtämässä kattoterassilla kun siskoni Maiju oli työreissulla täällä Aarhusissa. Oli hieman sateinen ilta, kuten kuvista näkyy, mutta samalla valo oli ihan maagisen kaunis ja saimme nähdä myös upean auringonlaskun. Uskomattoman tunnelmallinen ilta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sallingilla oli eilen viimeistä päivää esillä Aarhus Design Week -näyttely, jossa esiteltiin paikallisten suunnittelijoiden tuotteita ja innovaatioita huonekaluista ja sisustustuotteista elektroniikkaan ja lastenvaunuihin. Mietin, että Tanska on varmasti hyvä paikka opiskella muotoilua, mutta ei se helpoin paikka erottua suunnittelijana. Hatunnosto kaikille lahjakkaille ja visionäärisille ihmisille, jotka osaavat suunnitella uusia tuotteita kun tuntuu, että kaikki muodot ja värit on jo nähty jossakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASalling Roof Top 8.jpg

Minusta on tavaratalolta tosi nerokasta rakentaa tällainen kattoterassi, hyödyntää sen tuomat asiakasvirrat ja tarjota asiakkaille samalla poikkeuksellisen upea paikka ihailla kaunista ympäröivää kaupunkia. Tästä kattoterassista on itse asiassa tullut yksi Jyllannin suosituimmista turistinähtävyyksistä – ja kyllä täällä paikallisetkin viihtyvät!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salling on täällä paitsi tavaratalo, myös suuri kaupallinen toimija hypermarketeineen ja supermarketeineen (heille kuuluvat tunnetut ketjut Netto, Føtex ja Tanskan ainut hypermarketketju Bilka). Paikallisena yrityksenä he ovat hyvin näkyvä osa Aarhusin kehitystä ja sponsoroivat isosti kaupungin kehityshankkeita sekä nuoria osaajia, hyvänä esimerkkinä juuri tämä Design Week.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ilta oli tosiaan erittäin kuvauksellinen – onneksi nappasin mukaan uuden kamerani, jota muuten virallisesti ra-kas-tan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä Aarhusissa tapahtumia riittää ja tanskalaiset tuntuvat olevan hulluna niihin. Meillä on viikonlopun suunnitelmissa piipahtaa paikallisen “juhlaviikon” eli Festugen menoissa. Muuten rentoillaan kotosalla. Lupasin poitsulle, että leivotaan suklaakakkua. Täällä muuten tuntuu, että tosi usein, jos paikalliset mainitsevat viikonloppuhyggen, siihen liittyy juuri leipomista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin ne vain loputtomiltakin tuntuvat, ihmeellisen upeat kesät päättyvät. Mutta mulla on nyt hyvä fiilis syksystä tässä kaupungissa. Luulen, että löydän näistä maisemista ja punaisista katoista ihan uuden puolen ja todella paljon kuvattavaa.

Ihanaa viikonloppua ja syyskuun alkua!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s