SISUSTUSBLOGGAAJIEN HUIPPUVINKIT KESÄISEEN SUOMEEN

Heippa sinne helteiseen Suomeen! Me ollaan itse asiassa juuri huomenna aamulla lähdössä Tanskasta sinisin siivin kotimaata kohti ja luvassa on vaikka mitä ihanaa. Ystävien ja perheen tapaamista, Alanis Morissettea, asuntomessuja, kesäistä Tamperetta ja paljon muuta! Mikäs olisikaan siis parempi hetki fiilistellä kaunista Suomea, maailman ehdottomasti parasta maata.

Minä haastoin sisustusbloggaajat jakamaan sisustusintoilijoille sopivia vinkkejä kesäiseen Suomeen ja haasteeseen tarttui seitsemän upeaa bloggaajaa. Saimme aivan mielettömän kattauksen vinkkejä ja juuri kuten toivoin, joukossa oli hieman  vähemmän tunnettuja kohteita. Nyt on siis luvassa koontipostaus ja ihan kuulkaas itsekkäästi valitsin joukosta omat lempparini jokaisesta postauksesta. Kurkatkaa kuitenkin myös kaikki alkuperäiset postaukset läpi, se todellakin kannattaa!

Copyrights_mustaovi_k01_VisitEspoo

Espoo

Musta Ovi -blogin Maja jakoi blogissaan kesätärppejä Espooseen. Espoo on varmasti juuri sellainen kaupunki, jonka tarjonta jää aina Helsingin varjoon. Itsekin tunnen Espoon seutua äärimmäisen huonosti. Majan vinkeistä poimin pari kalaisaa lempparia, jotka lisäsin heti meidän perheen bucket listille. Olemme nimittäin koko perhe todellisia kalakulinaristeja ja arvostamme tuoreita, laadukkaita meren antimia todella korkealle. Jos poikamme saa valita, mitä syödään, se on aina kalaa!

“Maxin Kala nousi Facebook-ilmiöksi lähes yhdessä yössä, mutta ei mikään ihme. Kalavalikoima on todella hyvä ja ennen kaikkea tuore. Kaupassa on sitä vanhan ajan kyläkaupan tunnelmaa: ihana miljöö, loistava palvelu ja aina jotain spesiaalia tarjolla: susheja, skampivartaita, thaimaalaisia makuja tai sitten vaikka blinejä. Unohtamatta kauppiaan omia äyriäissalaatteja. 

Tähän samaan on vielä ihan pakko mainita Espoon Suvisaaristossa sijaitseva Skärgårdsbutiken – Saaristokauppa. Kaupasta, sen miljööstä ja tunnelmasta tulee mieleen nuoruuteni kesät Porvoon saaristossa. Saaristokauppa tarjoaa päivittäistavaroiden lisäksi joka päivä lounaan, joista kalakeitto on erityisen maukas. Tiskiltä voi myös ostaa joka päivä kotitekoista ruokaa kotiin viemisiksi. Kaupasta löytyy kokoonsa nähden myös todella monipuolinen juustotiski.”

 

visusillvan_kooste_joensuu

Joensuu

Villa H-blogin Heini vei postauksessaan lukijat Joensuuhun. Itse olen vieraillut tässä itäisen Suomen helmessä vain yhden kerran elämässäni, kovilla talvipakkasilla. Kaupungista jäi positiivinen fiilis silloinkin, mutta kesällä Joensuu on varmasti ihan helmi. Heinin postauksessa huomio kiinnittyi upeaan kukalliseen sohvaan. Todellinen katseenvangitsija! Jäin miettimään, miksen voisi hankkia kotiinkin joskus jotain näin näyttävää huonekalua, siis ehdottomasti voisin. Sohva löytyy uudesta sisustuskahvilasta, joka kuulostaa aaaivan ihanalta, vai mitä sanotte?

“Cafe Rose, Kauppakatu 33, Joensuu. Toukokuussa avattu niin hurmaava pastellinsävyinen kahvila. Upeita kakkuja ja leivoksia myös tilauksesta. Mukaan voi ostaa myös muun muassa kahvilan sisustustuotteita, kahvikuppeja ja kalkkimaaleja sekä kahvilassa olevia samettisia Hakolan raheja tilauksesta. Plussaa siitä, että koirat ovat tervetulleita.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pori / Noormarkku

Inspired by love -blogin Sanna vinkkasi upeasta Noormarkun Ruukin alueesta, joka kuuluu omiinkin Suomi-suosikkeihini ehdottomasti. Olen kotoisin Porista, joten kaikki Porin alueen vinkit ovat erityisen lähellä sydäntä. Pääsin keväällä vierailemaan Villa Maireassa ja se teki minuun todella, todella suuren vaikutuksen.

“Noormarkun Ruukin alue sijaitsee n. 15 minuutin ajomatkan päässä Porin asuntomessualueelta, joten tämä on oiva majoittumispaikka pidemmän matkan päästä Poriin tuleville. Ahlströmin Noormarkun ruukkialue on Suomen yksi suurin ja näyttävin ruukkialue, jonka Ahlströmin suku rakennutti kolmen sukupolven aikana. Siihen kuuluvat kolme näyttävää asuinrakennusta eli Isotalo, Havulinna sekä ehkä eniten näistä tunnettu Villa Mairea.”

Sitä en minäkään tiennyt, että Noormarkun Ruukissa voi myös majoittua – ja missä puitteissa! Wau! Me vierailemme usein Porin seudulla, joten ehdottomasti pitää joskus buukata majoitus täältä. Kuten Sanna kirjoittaa, niin usein hotelleissa ja matkaillessa muutenkin pääsee ihailemaan ihan erilaisia sisustustyylejä, kuin mikä se oman kodin tyyli on. Se on suuri rikkaus!

“Vainiolaan on mahdollista majoittua kahdeksaan eri makuuhuoneeseen, jotka sijaitsevat rakennuksen yläkerrassa. Kodikkaissa huoneissa oli säilytetty ripaus boheemiuttakin ja ylellisyyttä arvostavat pystyvät majoittumaan saunalliseen Liiteri-sviitin. Rakennus oli kerrassaan upea kokonaisuus harmaine kattoparruineen, kukkatekstiileineen sekä klassisine huonekaluineen. Vaikka Alvar Aallon arkkitehtuuri tai huonekalut eivät varsinaisesti puhuttele omaa sisustustyyliäni, ihailen niitä kovasti tällaisissa taidokkaasti toteutetuissa ympäristöissä.”

kokkola-9152

 

Kokkola

Valkoinen Harmaja -blogin Suvin postauksessa päästään kurkistamaan Kokkolan upeaan luontoon, vanhaan kaupunkiin ja rantamaisemiin. Olen onnekseni viettänyt lapsena paljon aikaa Turun saaristossa isomummolassa, joten saaristomaisemat sykähdyttävät aina erityisellä tavalla. Kokkolassa en ole valitettavasti koskaan käynyt, haluaisin ehdottomasti päästä sinne. Suvin postauksessa erityisesti vanhakaupunki Neristan näyttää niin houkuttelevalta.

“Kokkolan keskustan viehättävin osuus on tietysti vanhakaupunki Neristan. Se sijaitsee muutaman kävelyaskeleen päässä “ydinkeskustasta”. Neristan on yksi Suomen yhtenäisimpiä ja laajimpia, säilyneitä puukaupunkeja.”

syyskuunkuudes_hotellipunkaharju_sali

 

Savonlinna / Punkaharju

Syyskuun kuudes -blogin Netta kokosi postaukseensa todella houkuttelevia vinkkejä Savonlinnan seudulle. Olen opiskeluaikoina tutustunut tuolta suunnalta kotoisin oleviin, ihaniin ihmisiin ja päässyt ilokseni siellä suunnalla myös reissailemaan. Savonlinnan seutu on todella kaunista ja ihmiset ovat aivan ihania. Mummini oli muuten Punkaharjulta kotoisin! Hotelli Punkaharjun olen valitettavasti nähnyt vain ulkoapäin, haaveissa olisi päästä sinne yöpymään. Myös Järvisydän on haavelistalla.

“Parhaat ruokapaikat löytyvät Savonlinnan keskustan ulkopuolelta. Omia suosikkejani ovat Hotelli Punkaharju ja mökkirannan lähiresortti Järvisydän. Hotelli Punkaharjussa aika tuntuu pysähtyneet johonkin viime vuosituhannen alkuun, ravintolasali on kokenut huiman muutoksen Saimi Hoyerin käsissä ja tämä ympäristö tarjoaa inspiraatiota klassisen-modernille sisustajalle. Foodieta puolestaan hemmotellaan erinomaisella menulla ja harjumaisema on ainutlaatuinen – tällaisia kokonaisuuksia ei satu joka niemen nokkaan.”

Sisustuskierroksellavanhassaraumassa5

 

Rauma

Hannas home -blogin Hannan postaus on kattava listaus Vanhan Rauman sisustustarjontaan.  Rauma on aivan superihana kaupunki, yksi lempparikohteistani Suomessa – jos siis ette ole käyneet,  niin menkää menkää! Sisustusliikkeitä on kaupungin kokoon nähden aivan valtavasti ja oman kokemukseni mukaan palvelu on Raumalla erityisen ihanaa, mutkatonta ja rentoa. Vanha kaupunki on tietysti jo itsessään kaunis ja inspiroiva paikka. Rauman murre ehkä jakaa vähän mielipiteitä, mutta minä tykkään siitäkin! Hannan loistavasta postauksesta poimin Annen Astiakaupan, jossa en ole itse koskaan käynyt.

“Annen Astiakauppa, Isoraastuvankatu 8 – Laaja valikoima leivonta- ja ruuanvalmistustuotteita muun muassa Hollannista, lisäksi kattaukseen astiastoja ja aterimia. Vuodesta 1997 toiminut liike, joka kuitenkin sulkee ovensa vuoden 2018 lopussa. Käy kurkkaamassa tämä sympaattinen Vanhan Rauman helmi vielä, kun ehdit!”

Visusillvan_kooste_kakola OA1

Turku

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä Titta Oli aika-blogista vinkkasi todella mielenkiintoisesta kohteesta Turussa, nimittäin Kakolanmäestä. En tiennyt, että siellä on ravintola, ja voi miten herkullisen kuuloinen! Myymälästä voi myöskin ostaa vankityönä valmistettuja klassikkotuotteita muistoksi.

“Graniittilinnassa sijaitsevassa Kakolan myymälässä myydään vankityönä valmistettuja klassikkotuotteita, kuten sienijakkaraa perinteisellä tai päivitetyllä värityksellä. Valikoimissa on myös monia uutuustuotteita sekä kaikenlaista vankilamaailmaan liittyvää tavaraa. Kakolan myymälä sopii vierailukohteeksi vallan mainiosti niin lähiasukkaille kuin matkailijoillekin. Jokaiselle löytyy varmasti jotain mielenkiintoista Kakola-muistoa.”

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s