PORIN ASUNTOMESSUJEN KAUNEIMMAT SÄVYT JA YKSITYISKOHDAT

Meillä oli tosi ihana kesälomareissu Suomessa ja yhtenä kohokohtana olivat ehdottomasti Pori Jazz sekä Asuntomessut. Olemme miehen kanssa molemmat Porista kotoisin, joten kyllähän se sydän aina Satakunnassa on. Messualue kiinnosti paljon, koska se sijaitsee erittäin hyvällä paikalla joen rannalla kivenheiton päässä keskustasta.

Aiemmin alue on ollut teollisuusaluetta, mutta nyt siitä on rakentunut (tai rakentuu) todella viihtyisä ja kiva asuinalue. Jos muuttaisin Poriin, voisin hyvinkin mielelläni muuttaa tuolle alueelle! Totta kai tämä alue on tosi erilainen kuin aikaisempien vuosien alueet, jotka on rakennettu metsäiselle alueelle ja luonnon keskelle. Olisin toivonut, että messuilla olisi tuotu alueen historiaa vielä enemmän esiin, niin kokonaisuus olisi varmasti ollut ulkopaikkakuntalaisellekin helpompi hahmottaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Messut ovat tänä vuonna saaneet aika paljon kritiikkiä osakseen, mutta minä kyllä tykkäsin! Rakentaminen ja remontoiminen eivät ole meille ollenkaan ajankohtaisia, mutta rakastan fiilistellä sisustuksien sävyjä, materiaaleja ja tunnelmia. Niitä riitti mielestäni mukavasti. Ehkä ei erityisen paljon täysin uutta ja erilaista, mitä ei olisi koskaan aiemmin nähty, mutta en varsinaisesti sitä odottanutkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla oli messuilla mukana uusi kamerani Olympus OM-D E-M10 Mark III ja 45 mm 1:1.8 objektiivi. Halusin harjoitella tämän setin käyttöä, joten siksi kaikki kuvat keskittyvät yksityiskohtiin – tällä linssillä kun ei yleiskuvia ahtaassa tilassa saa. Oli kyllä hauskaa kuvata ja bongata näitä nättejä asetelmia ja kivoja yksityiskohtia. Vielähän tämä uuden kameran käyttö on ihan alkutekijöissään, mutta jostainhan on aina lähdettävä liikkeelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Messuilta jäi mieleen erityisesti kauniiden sinertävien sävyjen käyttö. Varmasti myös kiinnitin siniseen nyt enemmän huomiota kun meillä on Tanskan kodissa vaaleansininen sohva ja muutenkin Tanskassa sinistä tuntuu olevan joka paikassa. Messuilla sininen näytti ihanalta yhdistettynä harmaan sävyihin, lämpöiseen ruskeaan ja viherkasveihin! Ehdottomasti kopioin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi suosikkikohteistani oli Fiskarhedenvillan Pohjanvalo, jossa oli todella voimakkaasti tanskalainen tunnelma ikkunansyvennyksiä ja ikkunoiden mallia myöten. Huokailin vain ihastuksesta ja totesin miehelle, että tämän malliston talo me kyllä voitaisiin rakentaa, vaikka ikinä emme ole rakentamisesta haaveilleet. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talon sisustus oli hiukan turhan rustiikkinen makuuni, mutta siinäkin oli paljon todella onnistuneita asioita, mm. kaunis sävyjen ja materiaalien käyttö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yllättäjäksi nousi Talo Haltiatar. Olin nähnyt siitä aika paljon kuvia ja lukenut pari lehtijuttuakin, enkä ajatellut ihastuvani paikan päällä. Mutta talossa oli ihan uskomaton tunnelma! En tiedä oliko se tuo upea luonnollinen CLT ja puumateriaalin käyttö, sävyt vai mikä, mutta talossa oli todella hyvä olla. Keittiössä tuli fiilis, että jep, minäpä tässä alan heti kokkailemaan ja kokeilemaan uusia reseptejä! Suojaisia terasseja oli ripoteltu ympäri taloa ja ne todellakin houkuttivat jäämään. Pidin kovasti myös talon julkisivusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen suosikkini oli niinikään runsaasti puuta sisältänyt Talo Lintula. Myös tässä talossa oli todella hyvä tunnelma. Puurimotuksia oli käytetty kauniisti ja onnistuneesti. Päällimmäisenä fiiliksenä oli kodikkuus ja ajattomuus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talo Lintulan lastenhuoneen seinässä oli upea, värikäs maailmankartta ilmeisesti akustiikkalevyistä toteutettuna. Erittäin mahtavan näköinen ja kuinka hienoa tuohon olisi merkata pienillä nastoilla kaikki ne paikat, joissa itse on käynyt! Haavelistalle ehdottomasti tällainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokonaan kierrätystavaroilla sisustettu Villa Karhu oli vaikuttava. Sisustuksen loihtinut Frida Steiner on tehnyt valtavan työn haaliessaan kaikki upeat tavarat taloon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ennakkoon odotin varmaankin eniten Bunkkeria, alueen ainutta säilytettyä vanhaa rakennusta. Valitettavasti vain talon sijainti ei ollut alueella kovinkaan hyvä. Tästä talosta jäi kyllä suurin inspiraatio päästä itse kokeilemaan, millaista olisi sisustaa oma koti tällaiseen taloon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla on varmaan aina ja ikuisesti heikkous punatiileen, tällaiseen vanhaan nimenomaan. Tykkään siitä, että asunnon ulko- ja sisätilat keskustelevat selkeästi keskenään ja ovat “samaa maata”, joten minusta oli ihanaa nähdä tätä punatiiltä myös sisäpuolella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos ja paljon onnea Asuntomessut, Porin kaupunki sekä kaikki rakentajat ja alueen uudet asukkaat!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s