MUUTON LÄHESTYESSÄ

Lähdön hetkellä kaiken näkee lempeämmin. Valo on maagisempi. Tutut kulmat näyttävät eriltä. Pienet asiat, jotka aiemmin ärsyttivät, saavat vain hymyilemään.

Aarhus buildings

Opin rakastamaan tätä kaupunkia ja reilun kuukauden päästä on aika lähteä. Tuntuu hetkittäin siltä, että kaikki pitää vain jättää. Ihanat rannat, kauniit metsät, upeat ihmiset, suloiset putiikit, kiehtovat kadut ja kauniit rakennukset.

Riis Skov Arhus Denmark springtime

Mutta oikeasti saan ottaa mukaan paljon, sen kaikkein tärkeimmän. Itseni ja perheeni, ja sen millaisia meistä on tullut täällä. Sillä asuinpaikat ja seikkailut muuttavat meitä. Tosin usein vasta jälkikäteen huomamme kunnolla, miten.

Riis skov blooming in May Aarhus Denmark

Olen asunut kaksi kertaa aiemminkin ulkomailla. Usein lisään, että ihan lyhyitä pätkiä vain. Mutta oikeastaan se asumisen kesto ei ole oleellinen asia.

Karhunlaukka kukat

Muutama kuukausi vieraassa maassa voi opettaa ja tarjota enemmän elämyksiä kuin kymmenen vuotta tutuilla kulmilla. Usein mieleenjäävimmät hetket, tärkeimmät päätökset ja suurimmat harppaukset henkisessä kasvussa tapahtuvat lopulta nopeissa, ohikiitävissä hetkissä.

Aarhus Ice Berg Isbjerget in evening sun

Omalla kohdallani niihin on liittynyt usein muutto ja nimenomaan pois Suomesta oleminen – joskus ihan erityinen lomamatkakin on riittänyt tuottamaan oivalluksia. En missään nimessä ajattele, että Suomessa ympäristönä olisi jotain vikaa, pänvastoin. Etäisyys vain auttaa näkemään asiat selkeämmin. Ulkomailla tunnollisen suorittajan on helpompi antaa asioiden olla.

Riis Skov Ramsløg flowersPulstervig torv AarhusRisskov Forest blooming Aarhus Denmark

Ulkopuolisuuden tunne voi olla joskus vaikeaa, mutta minulle siitä on tullut myös suuri luovuuden lähde. Siinä kai yksi ulkomailla asumisen (tai ylipäätään muuttamisen) viehätyksestä.

Gorgeous staircase with mirrors in Hay store AarhusOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seikkailut jatkuvat, enkä pidä ollenkaan mahdottomana ajatuksena, että jossain kohtaa kotiosoitteeni tulee taas olemaan Suomen ulkopuolella. Oikeastaan juuri nyt pidän sitä varsin todennäköisenäkin. Samalla kuitenkin on vahvistunut tunne siitä, että Suomi on ja tulee aina olemaan se oikea KOTI.

 

Kuvan minusta otti Kamanasish Debnath

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s