INSPIRAATIO NYT: AJAN PATINAA JA SELKEITÄ LINJOJA OSLOSSA

Hyvää huhtikuuta! Täällä meillä päin aurinko jaksaa paistaa lähes joka päivä ja se piristää aivan valtavasti. Kylmää ja tuulista kuitenkin vielä on – onneksi meiltä löytyy myös hyvä valikoima lämpimiä vaatteita.

Kouluissa alkoi reilun viikon pääsäisloma ja meidän piti lähteä lomareissuun, mutta kotona tietysti ollaan. Niinpä kaipailen iloa ja inspiraatiota ja ajattelin, että ehkä joku muukin kaipaa. Tässä muutama kiehtova kuva ihanasta kodista. Kuvat lainattu: BoBedre.

inspo_margrethe-gilboe_002

Oslossa sijaitsevassa talossa on minusta ihanan ajattomat vibat. Itse talo on rakennettu jo 1934, mutta sisustuksen elementit henkivät minusta 50-60-lukuja ja samalla myös vahvasti nykytrendejä. Kaareva seinä eteisessä voisi olla vaikka Alvar Aallon suunnittelemasta museosta.

inspo_margrethe-gilboe_011

Olen katsonut näitä kuvia läpi monta kertaa ja miettinyt, mikä niissä vetoaa niin kovin. Varmaankin se on tuo rauhallinen tunnelma, joka ei huuda mitään tiettyä trendiä, mutta onnistuu samalla olemaan niin kovin ajankohtainen. Patinoitunut puulattia ja valkoiset seinät ovat asioita, joista inspiroidun juuri nyt.

inspo-margrethe-gilboe_043

Olen kutsunut itseäni jo vuosia minimalistiksi, mutta alkanut viime aikoina vähän kyseenalaistaa tätä termiä omalla kohdallani. Kyllä, haluan pitää tavaramäärän suhteellisen pienenä ja pidän selkeydestä. Mutta haluan, että kodissani on esillä myös sellaisia tavaroita, joilla ei ole funktiota, mutta joita rakastan niiden tarinoiden takia.

Minimalismi on itselleni enemmänkin tietynlaista pelkistettyä muotokieltä kuin varsinaista tavaran puuttumista.

inspo_margrethe-gilboe_009

Tässä kodissa on sellaista pehmeää minimalismia, josta pidän. Eihän tämä koti ole mitenkään erityisen pelkistetty, mutta selvästi tavaroiden paikkoja ja muotoja on harkittu tarkkaan. Vanhaa, patinoitunutta ja tarinoita kertovaa arvostetaan, uutuuttaan hohtavaa on vähemmän. Mutta tämä ei ole mikään keräilijäkoti – tavaramäärä on onnistuttu pitämään maltillisena.

Minimalistinen fiilis on joskus tosi pienestä kiinni. Miettikääpäs tuohon olohuoneeseen runsas, värikäs matto – tunnelma olisi heti tosikin runsas. Katsokaapa miten ihana tuo sohvapöydän jalka muuten.

inspo_margrethe-gilboe_017

Mitä pidätte tästä kodista?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s