HUOLIEN LUOLISTA RANNOILLE – ILOA TUOVIA ASIOITA JUURI NYT

Mitkä asiat tuovat sinulle iloa juuri nyt? Aina positiivinen Valkoisen Harmajan Suvi haastoi kaikki sisustusbloggaajasiskot vastaamaan tähän tärkeään kysymykseen.

Minulla on ollut viimeisten parin viikon aikana ihan liikaa aikaa miettiä ja murehtia. Niinpä tämä postaus tulee todellakin hyvään saumaan, sillä ilon aiheita on tietysti kaikesta huolimatta vaikka kuinka paljon. Siis ehkä muitakin kuin puhelin ja nettiyhteys, hehhee.

kauneimmat kukat 2

Musiikki ja oivaltavat lyriikat

Minulle musiikki ja lyriikat ovat tosi tärkeitä ja saan niistä voimaa. Tässä postauksessa on lainauksia Happoradion kappaleesta Tehdään jotain kaunista. Sen teksti sopii niin hyvin tähän tilanteeseen, missä nyt eletään.

Kokosin itse asiassa avoimen Spotify-listan, jos joku kaipailee uutta kuunneltavaa.  Monissa biiseissä on vähän melankolinen fiilis, mutta se nyt vain sattuu olemaan mun musiikkimaku – iloa saan niistä silti.

Soittolistaani pääset täältä:

https://open.spotify.com/playlist/7z4rcNiCBsEarbWuIQPp3ksi=uwEnf_gXQrmTVhKDEHDtug

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Niin vielä saamme kurssin muuttumaan
ja tuuleen purjeisiimme huutamaan
ja viel me
tehdään jotain kaunista
tehdään jotain suurenmoista ja
huolien luolista rannalle
poteroistamme liikekannalle
tehdään jotain kaunista

kauneimmat kukat

Uudet ideat ja innovaatiot

Kun viimeisten viikkojen aikana uutisten vyöry on lähinnä tuntunut tukahduttavan oman luovuuteni, on pakko ihailla ja kunnioittaa yrittäjiä, jotka keksivät uutta tässä erittäin haastavassa tilanteessa.

Yksi esimerkki on sisustusliike Paustianin  pihassa oleva kukkamarket, josta saa käydä valitsemassa mieleisensä kukat ja maksaa Mobilepaylla. He siis todella luottavat asiakkaisiin ja tätä olikin pakko tukea. Hain sieltä yhden elämäni kauneimmista kimpuista, josta on ollut ihmeen paljon iloa. Suunnitelmissa on käydä kukkaostoksilla vielä monta kertaa uudestaankin.

Erittäin hyvänä esimerkkinä Suomesta haluan mainita Hakolan, joka on luonut Hakolan ystävät-konseptin ja tarjonnut verkkokauppansa ilmaiseksi käyttöön laadukasta kotimaista muotoilua edustaville yrityksille.

Rannalla 1

Uudet näkökulmat 

Nyt eletään erikoisia aikoja kun käytännössä koko maailma taistelee samaa vihollista vastaan. Vaikka vaikutukset ovat nyt jo monella tasolla surullisia ja jatkuvat varmasti pitkään, olemme kuitenkin samassa veneessä ja jaamme tämän kokemuksen. Sen surut, huolet, huumorin. On hienoa huomata, miten paljon ihmiset tsemppaavat toisiaan!

Omalla kohdalla se on tarkoittanut jopa normaalia tiiviimpää yhteydenpitoa perheen ja ystävien kanssa sekä perusasioiden arvostamista. Terveys, perhe, tavalliset sosiaaliset suhteet, joogatunnit – niitä kaikkia olen tajunnut odottavani valtavasti enemmän kuin yhtäkään lomamatkaa tai shoppailureissua. Olen aina arvostanut tavallista arkea, mutta nyt enemmän kuin koskaan.

Ja se, että on pakko miettiä, mitä tekemistä keksii ilman, että lähtee ostoksille, ravintolaan tai tapaamaan ystäviä, on tehnyt hyvää. Ei tällaisten asioiden tekeminen muutenkaan mikään itsestäänselvyys monille ihmisille ole. Me ainakin olemme löytäneet monia uusia, kiinnostavia paikkoja nyt kun tekemistä on pitänyt keksiä uudella tavalla.

fullsizeoutput_2abf

Hidas arki

Tällä hetkellä minulla ei ole töitä, joten arki on hi-das-ta. Nukun pitkiä yöunia, ulkoilen, leikin majassa, autan lasta koulutehtävissä ja tylsistyn oikein kunnolla – ihan joka päivä.

Tylsistyminen ei ehkä ollut suunnitelmissani, mutta kun kerran tässä ollaan, niin tajuan sen varmasti tekevän pitkällä aikavälillä hyvää.

Tiedän, että kohta taas mennään kovaa, sillä luvassa on isoja elämänmuutoksia. Luultavasti tämä totaalinen pysähtyminen ja kalenterin tyhjeneminen tapahtui siis juuri oikeaan aikaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaunis ympäristö ja luonto

Nyt juuri emme tietenkään pääse toteuttamaan keväälle suunniteltuja reissusuunnitelmia, mutta olen onnekas kun saan viettää aikaa Tanskan kaltaisessa äärettömän kauniissa maassa. Täällä on paljon kiinnostavaa arkkitehtuuria ja tanskalaiset ovat myös inspiroivaa puutarhaväkeä. Näin keväisin naapureiden pihojen heräämistä kukoistukseen on ihanaa seurata, vaikka meillä ei omaa pihaa olekaan.

Luontoakin on paljon ympärillä ja onneksi saamme vielä liikkua ulkona vapaasti, tietysti turvavälit muistaen. Rannat täällä ovat niin kauniita. Metsää on aika vähän, mutta onneksi nimenomaan täällä Aarhusissa senkin suhteen tilanne on varsin hyvä.

Huolien luolista rannoille on siis ollut mottoni, jota olen noudattanut ihan jokaisena päivänä. Onneksi kotoa ei tarvitse kävellä kuin muutama minuutti kun meren kohina kuuluu jo korvissa ja turkoosi vesi kimmeltää edessä. Ja heti huolet tuntuvat paljon pienemmiltä.

rannalla 2

NO FOMO

Tiedättekö FOMO- eli Fear of Missing Out -ilmiön? Kun kaikille tuntuu koko ajan tapahtuvan vaikka mitä mahtavaa? On bileitä, tapahtumia, reissuja, juhlia, ystäviä, shoppailua ja vaikka mitä. No nyt tässä karanteenitilanteessa niitä ei ole ja olenpa vain miettinyt, että se voi olla hyväkin. Tekee hyvää välillä rauhoittua ja nähdä, että kaikki muutkin ovat kotona.

fullsizeoutput_2abeOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ollaan maassa muttei maaduttu
ollaan kasas muttei kaaduttu
ojan pohjalt rakas takas tielle
me kiipeemme ja viel me
tehdään jotain kaunista
tehdään jotain suurenmoista ja
huolien luolista rannalle
poteroistamme liikekannalle
tehdään jotain kaunista
positiiviset_

 

Kiitos haasteesta, kaimaseni! Tämän postauksen kirjoittaminenkin toi paljon iloa. Mainitaan siis vielä, että on ollut mukavaa kun minulla on ollut pitkästä aikaa intoa postailla blogiin. Tämä on rakas harrastus, joka yhdistää monta ilon ja intohimon aihetta. Toivottavasti tykkäätte myös lueskella.

Advertisement

3 thoughts on “HUOLIEN LUOLISTA RANNOILLE – ILOA TUOVIA ASIOITA JUURI NYT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s