IKUISUUSKIMPPU

Kuivakukkatrendi jyllää isona ja täällä Tanskassa puhutaan osuvasti ikuisuuskimpusta eli evighedsbuket tai ikuisuuskukista eli evighedsblomster. Näiden kohdalla mainitaan usein myös vastuullisuus, sillä eihän jatkuva leikkokukkien ostaminen välttämättä ole aina ekologista. Omasta mielestäni tuoreissa leikkokukissa on ihan oma fiiliksensä, jota kuivatut tai “ikuiset” eivät pysty voittamaan. Kokosin kuitenkin oman ikuisuuskimppuni yhdistämällä huovutettuja kukkia sekä kesällä dyyneiltä kerättyjä heiniä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löysin nämä huovutetut kukat Paustian-sisustustavaratalosta, joka on oikea sisustajan aarreaitta (entinen Illums Bolighus Aarhus) ja josta voi varmuudella bongata uusimmat trendit ja tietysti kaikki ajattomat design-klassikot. Nämä reilun kaupan koristeet on tehty käsityönä Nepalissa, mutta suunniteltu Tanskassa. Heinät on puolestaan kerätty Bulbjerg-nimiseltä hiekkarannalta, joka on toistaiseksi kaunein näkemäni täällä Jyllannissa. Kyllä, jopa Skageniakin kauniimpi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikuisuuskimpustani tuli kaunis ja pehmeän syksyinen. Ajattelin käydä hakemassa vielä muutaman tuollaisen pallerokukan lisää, jotta saan runsautta kokonaisuuteen. Näinkin tämä on kuitenkin nätti ja ilahduttaa keittiön pöydällä – ehkä jopa yhtä paljon kuin ne tuoreet leikkokukat.

Oletteko te lähteneet mukaan ikuisuuskimpputrendiin?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s