INSPIRAATIO NYT: VÄRIEN KÄYTTÖ SISUSTUKSESSA

Postauksen kuvat: Bo Bedre

Haluaisin oppia käyttämään enemmän värejä sisustuksessa. Tanskassa siihen onkin tarjolla paljon inspiraatiota, sillä täällä ei oikeastaan näe ollenkaan musta-valko-beigejä sisustuksia vaan väriä on ripoteltu tiloihin esimerkiksi valaisinten ja taiteen muodossa.

Olen ollut arka etenkin värillisten huonekalujen ostamisen suhteen, koska olen pelännyt kyllästymistä. Mutta mieheni totesi, että kun tämä Tanskan koti on joka tapauksessa väliaikainen, niin ei kai täällä sisustamisen tarvitse olla niin vakavaa? Että jos kyllästyy niin sitten kyllästyy! Niinpä hankimme sinisen sohvan hänen toiveestaan ja sen jälkeen kotiin on saapunut monenlaista muutakin värillistä. Aika ihanaa oikeastaan. Tykkään sinisestä sohvastamme ihan hulluna ja haluan tuoda sen aikanaan myös Suomeen.

Tarkoitus olisi kuvailla meidän kodin tämän hetkisiä sävyjä tänne blogiinkin, mutta ensin vähän inspiraatiota. Tässä kodissa sävyjen käyttö on kaunista ja oivaltavaa.

IMG_8164

Värikäs eteinen toivottaa ihanasti tervetulleeksi tähän kotiin ja luo mielenkiintoisen tunnelman. Sininen kalanruotolaatoitus ja vaaleanpunaiset seinät ovat varsin jännä yhdistelmä, mutta niin ne vain kauniisti yhdistyvät toisiinsa sekä taustalla näkyviin sävyihin. Juuri eteinen onkin aika hyvä paikka kokeilla rohkeampia sävyjä, koska tila on yleensä kuitenkin vain läpikulkua varten.

IMG_8162

Vihertävä maali portaikossa on todella kaunis ja taide toistaa vanhan puukaiteen punertavaa sävyä.

IMG_8163

Makuuhuoneen sävymaailma on pehmeä. Ruosteisen ruskeat sävyt ja beige seinä sopivat upeasti yhteen. Tällainen lattia on tosi tyypillinen Tanskassa.

IMG_8160

Olohuonenurkkauksen siniset sävyt rauhoittavat. Tuo iso taulu matalalle ripustettuna on todella upea – taulunhan ei todellakaan tarvitse olla siellä sohvan takaseinällä. Huomaatteko muuten samanlaisen valaisimen kuin makuuhuoneessa, mutta eri värisenä? Oivaltava idea, joka nivoo tiloja yhteen.

Tässä tilassa pistää silmään matottomuus ja tietysti myös verhottomuus. Tanskalaiset eivät kovinkaan paljon käytä mattoja, mikä on minusta hassua kun he kuitenkin rakastavat pehmeyttä, tyynyjä, torkkupeittoja ja lampaantaljoja. Itse lisäisin tähän olohuoneeseen ison maton kokoamaan huonekalut yhteen.

IMG_8161

Rakastan tätä portaikkoa ja minusta on upea idea laittaa vaaleampaa vihreää sävyä ylös sekä tummempaa alas.

IMG_8158

Keittiö on hyvin vaalea. Huomatkaa kuitenkin vedensininen sävy kaapistoissa, yhdistettynä tammipuuhun. Toimii! Mustat seinävalaisimet tuovat ryhtiä tilaan.

IMG_8159

Ruokailutila on äärimmäisen tyypillinen tanskalainen huone. Minimalistisesti huonekaluja, värikästä taidetta (taas matalalle ripustettuna), hyvin vaaleat seinät, klassikkovalaisin ja viherkasveja. Ovaalin muotoiset ruokapöydät ovat täällä erittäin suosittuja ja meillähän on nyt myös omassa kodissa sellainen. Ruokailutilan tuoleissa musta on hyvin suosittu väri Tanskassa, siinä missä suomalaiset luottavat vahvasti valkoiseen.

Hauska havainnoida omaa mieltä, miten usein nähdyt asiat alkavat pikku hiljaa kiehtoa  ja tulee lähdettyä mukaan trendeihin vähän huomaamattaankin.

Pidittekö tästä kodista ja sen väreistä?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s