TANSKALAISESSA METSÄSSÄ

Aarhus on ihana paikka asua, sillä täällä on suuret metsä- ja virkistysalueet sekä etelä- että pohjoispuolella kaupunkia. Me asumme pohjoispuolella, noin 5 km päässä ydinkeskustasta, Risskov-nimisellä alueella. Se on saanut nimensä suuren metsän, Riis Skov:n mukaan. Tämä metsä onkin yksi lempparipaikoistamme, jossa käymme tosi usein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Metsä on tyypillistä tanskalaista lehtimetsää valtavine puineen. Puiden latvustot muodostavat ikään kuin kattoja polkujen päälle, joten lenkkipoluilla on ollut mukavan viileää helteisinäkin päivinä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutimme tänne huhtikuussa ja silloin puissa ei vielä ollut lehtiä, mutta maa oli täynnä pieniä nuppuja. Hieman myöhemmin huumaava sipulin tuoksu valloitti koko metsän. Selvisi, että maa on täynnä karhunlaukkaa (ramsløg)!

Herkuttelimme välillä poimimalla sitä suoraan maasta – poitsun uusi herkku. Tarkoitus oli myös kerätä sitä kotiin ja pakastaa ruuanlaittoa varten, mikä olisi ollut siis täysin sallittua, mutta yllättäen sipulit lakastuivatkin hyvin äkkiä. Karhunlaukkakausi on siis lyhyt! Sen jälkeen koko maa onkin ollut ihan rusehtava, hyvin erilainen kuin mitä olemme Suomessa vehreiden mättäiden keskellä tottuneet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi jännä juttu täällä lehtimetsissä on vihreän värin sävy. Näin loppukesälläkin vielä puissa on hyvin vaaleita, Suomen toukokuuta muistuttavia sävyjä. Erittäin kaunista! Ja jännän näköistä kun samaan aikaan maahan putoilevat jo ensimmäiset lakastuneet lehdet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riis Skov -metsässä on siis lenkkeilypolkuja, mutta myös esimerkiksi kuntoilupaikkoja ja leikkipuistoja. Lisäksi siellä järjestetään tapahtumia (joita muuten tanskalaiset rakastavat, täällä on joka kadunkulmassa joku tapahtuma viikonloppuisin).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja TIETENKIN metsän läpi pääsee rannalle! Juuri tämän metsän “takana” olevat rannat ovatkin kaupungin suosituimpia. Ihan rannan tuntumassa sijaitsee myös upeita, linnamaisia tanskalaistaloja, mutta ranta-alue ei kuulu tontteihin, vaan se on yhteisessä virkistyskäytössä. Tätä mahdollisuutta myös paikallinen väestö hyödyntää aktiivisesti, tanskalaiset viettävät todella paljon aikaa rannoilla grillaten, pelaillen, lukien jne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juuri nyt on kyllä aikamoinen ikävä suomalaista metsää, varsinkin kun somessa tuli vastaan mustikkakuvia. Ah, se sammaleen tuoksu ja tuoreen mustikkapiirakan maku. ❤ Nauttikaa te niistä siellä kotimaassa, me fiilistellään tätä tanskalaisen metsän ja rantojen ainutlaatuista tunnelmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukavaa viikonloppua!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s