SISUSTUSHAAVEITA JUURI NYT

Sisustusbloggaajien ryhmässä kiertää tammikuussa haaste, jonka heitti tällä kertaa Giselda tyylikkäästä Coffee Table Diary -blogista:

“Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä – tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?”

Gallery-tile-tinta-light-grey-detail-decor-1220x1220px

On kyllä ihan totta, että uusi vuosi saa sisustusinnon nousemaan! Meidän nykyinen koti on muotoutunut aika hyvin toimivaksi, eikä oikeastaan uusille huonekaluille tai sisustustavaroille ole tarvetta, ellei sitten luovu jostain vanhasta. Olen oikeastaan  onnellinen, että koti on muotoutunut jossain määrin “valmiiksi”, eivätkä sisustushankinnat ole jatkuvasti ole mielessä. Ihailen päivittäin monia kauniita tavaroita, mutta minun ei tarvitse omistaa niitä.

Haluan pitää meidän kodin yleisfiiliksen minimalistisena ja ilmavana, mikä on haaste tuiki tavallisessa rivarissa, jossa huonekorkeutta ei ole paljoakaan, saati isoja ikkunoita. Niinpä on tosi tärkeää, että kaikilla tavaroilla on omat paikkansa. Se vaatii kyllä jatkuvaa järjestelyä ja kurinalaisuutta. Tänään juuri kävin kaappeja läpi ja on se ihan uskomatonta, mikä määrä ja miten helposti kaikkea turhaa sinne kertyy. Ei siis yhtään uutta säilytyskalustetta vaan tavaramäärän hallintaa! (Tässä kohtaa täytyy kyllä mainita, että viihdyn rivitalossa todella hyvin, enkä ollenkaan haikaile omakotitalon tai rakennusprojektin perään – ainakaan juuri nyt. Mutta en kieltäytyisi niistä korkeista huoneista ja isoista ikkunoista.)

Gallery-tile-tinta-light-grey-oven-detail-1220x1220px

Tunnustetaan nyt kuitenkin yksi juttu, josta haaveilen melkein päivittäin. Valkoinen keittiö. Tai siis noh, kokovalkoinen ei olisi mun juttu, mutta haluaisin vaihtaa meidän nykyiset ruskeat kaapinovet tai ainakin osan niistä valkoisiksi.

Ja oikeasti unelmoin siitä, että meillä olisi joskus sellainen oikein tyrmäävän upea keittiö, esimerkiksi tällainen Kvikin Tintå. Siis katsokaa nyt näitä kuvia – täydellistä.

Galley-tile-tinta-light-grey-stairs-detail-1220x610px_tinta-light-grey-kitchen-2017-2960x1268pxGallery-tile-tinta-light-grey-detail-decor-1220x1220px

On toinenkin juttu. Teen aika paljon töitä kotoa käsin ja toivon, että voin jatkossa tehdä vielä enemmänkin. Etäpäivät ovat hyvää vastapainoa vauhdikkaan avokonttorin arjelle. Lisäksi tietysti vietän aikaa koneella näiden blogijuttujen parissa.

Meiltä kuitenkin puuttuu kotoa kunnollinen, tilava työpiste. Olen töissä ihastunut korkeussäädettävään pöytään, enkä enää missään nimessä haluaisi vaihtaa sitä pois. Seison työpäivistäni suurimman osan ja etäpäivinä sen todellakin huomaa. Selkä ilmoittelee itsestään kiukkuisena kun tulee istuttua normaalia enemmän.

Haluaisin hankkia meille kotiinkin säädettävän pöydän – String Works -sarjan pöytä olisi tietysti unelma! Näissä sähköpöydissä ei vielä oikein ole kovin monia aidosti hyvännäköisiä vaihtoehtoja tarjolla, eikä juuri nyt tule mieleen yhtään sisustusblogia, jossa säädettävä pöytä olisi vilahtanut. Uskon kuitenkin, että nämä tulevat yleistymään kodeissa valtavasti muutaman seuraavan vuoden aikana!

Sellaisilla haaveilla uuteen vuoteen. Hauska nähdä, mitä sisustusprojekteja tämä vuosi tuokaan tullessaan. Mennäänkö pienillä uudistuksilla vai onko edessä kenties jotain isompaakin.

Kuvat: kvik.fi ja finnisdesignshop.fi

 

Advertisement

6 thoughts on “SISUSTUSHAAVEITA JUURI NYT

 1. Fiksun kuuloisia haaveita! Kiito kun jaoit! 🙂 Valkoinen keittiö on kyllä kaikessa tavanomaisuudessaan osoittautunut hyväksi valinnaksi, eikä siihen kyllästy. Hyvä pointti tuo, että kodin työpöytä olisi hyvä olla säädettävä – vielä kun kauniita vaihtiksia olisi enemmän!

  Like

 2. Ihana tuo kuvien keittiö, wow! Jaan kanssasi haaveen tuosta työpisteestä. Se taitaa olla oikeastikin pakkohankinta, nyt kun työskentelen kotona, ei tämä supereepergonominen nykyinen enää vaan pelitä. Oletko huomannut, että Muuramellakin on muuten nykyään sähköpöytä? Sekin on ihan hyvä vaihtoehto 🙂

  Like

  1. No joo, tuo työpiste on kyllä järkevä sijoitus, ergonomiaan kannattaa todellakin panostaa. Olen kyllä huomannut Muuramenkin versiot, livenä en ole nähnyt. Mutta Ikeallakin on ihan kiva sellainen musta malli.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s