UUSI KOTI JA REMONTTISUUNNITELMAT

Breaking news! Me olemme löytäneet uuden kodin. Kyseessä on 102-neliöinen kerrostaloasunto lähellä keskustaa ja pojan koulua.

Asunnossa on periaatteessa ihan nykyaikaiset puitteet, mutta kokonaisuus kaipaa kunnolla raikastusta. Koska remonttibudjetti on rajallinen, olemme tehneet seuraavia päätöksiä.

Remonttisuunnitelmia kerrostaloasuntoon

Parkettilattia hiotaan ja valkolakataan

Vanhan kolmisauvaisen tammiparketin säästäminen säästää meiltä paitsi uuden lattian asennustyön ja vanhan lattian purun, niin myös rahaa, sillä työn osuudesta saa kotitalousvähennyksen.

Alun perin ajatuksena oli lankkulattia, mutta uskon, että vanhasta lattiasta tulee oikein kaunis ja ajaton. Itse asiassa tuollainen kolmisauvainen parketti voi sopia kyseiseen asuntoon tyylillisesti jopa lankkuparkettia paremmin.

Pieni kysymysmerkki hommassa kyllä on, sillä puramme yhden lyhyen seinän, jonka alla ei tällä hetkellä ole parkettia. Olen kuitenkin saanut ammattilaiselta arvion, että parketin paikkaus sen kohdan osalta onnistuu ennen hiomista.

Keittiöstä tulee kodin keskipiste

Asunnon nykyinen keittiö on ihan siisti ja perusneutraali, mutta me haluamme tilalle jotain todella upeaa. Niinpä nykyinen keittiö puretaan kokonaan ja remontoidaan huolella. Olen haaveillut keittiöremontista pitkään, joten olen todella innoissani, mutta myös hieman kauhuissani. Tämä on nimittäin ensimmäinen kerta kun remontoimme keittiötä ja realiteetit ovat iskeneet toden teolla tajuntaan. En ehkä voikaan saada ihan niitä kaikki haaveissa olleita juttuja, heh.

Puramme suuren osan yläkaapeista pois, sekä luovumme keskellä keittiötä olevasta kylmäkaappisaarekkeesta. Keittiöstä tulee L:n muotoinen ja pystymme jatkamaan sitä hieman nykyistä isommaksi. Toiveissa on laadukas yleisilme ja linjakkuus, joten keittiön on oltava viimeistelty ja kaunis. Budjettiin on ehdottomasti mahdutettava myöskin hyvät kodinkoneet.

Olen nauranut, että keittiö ei saa olla kallis, mutta sen pitää näyttää ja tuntua kalliilta. Helppoa, eikö? Kilpailutamme parhaillaan keittiöfirmoja ja voittajaksi valikoituu se, jolla on paras hinta-laatusuhde ja palvelu meidän tarpeisiin.

Maalattavaa riittää – luotamme ammattilaiseen

Asunnossa pitää ruiskumaalata katto kokonaisuudessaan sekä maalata lähes kaikki seinät. Tasoitettavaa on jonkin verran ennen maalausurakkaa.

Aikaa ei ole rajattomasti, emmekä ole kokeneita maalareita, joten otamme suosiolla apuvoimia urakkaan. Onneksi tiedossa on hyvä maalari, joka aiemmin maalasi meidän portaat, ja tästäkin työstä saa kotitalousvähennyksen.

Tapetointi tehdään itse

Makuuhuoneissa on jonkin verran tapetoitavaa. Tämän homman ajattelimme hoitaa itse – vanhojen tapettien poisto ja uusien asentaminen kun onnistuu muuton jälkeenkin.

Kylpyhuoneissa teemme pientä fiksausta

Kylpyhuoneen ja WC:n osalta emme onneksi tarvitse isompaa remonttia, sillä perusmateriaalit ovat neutraalit ja siistit. Pärjäämme hyvin kalusteiden vaihdolla ja valaistuksen säädöllä.

Ajattelimme turvautua kalusteissa hyväksi havaittuun Ikean valikoimaan ja hoitaa asennuksen itse. Lisäksi suunnitelmissa on pientä fiksausta saunaan, ehkä lauteiden petsaus sekä uuden kiukaan hankinta. Nämä kaikki teemme kuitenkin rauhassa vasta muuton jälkeen.

Kaapinovien ja väliovien vaihto jätetään tulevaisuuteen

Pidemmällä tähtäimellä haluamme uusia vaatekaappien ovet ja väliovet koko asunnossa, mutta tämä on asia, joka jää todennäköisesti hieman myöhempään ajankohtaan.

Edullisilla yksityiskohdilla on suuri merkitys

Aiomme vaihtaa asunnon kellastuneet valonkatkaisijat uusiin ja tietysti kaikki naulakot ja koukut käydään läpi myös. Tällaiseen ei mene paljon rahaa, mutta vaikutus yleisilmeeseen voi olla hyvinkin suuri. Valaistukseen kiinnitetään myöskin huomiota. Kokemukseni mukaan jo polttimoiden värisävyn päivitys tekee pinnoista paljon raikkaamman näköiset.

Sisustukselle annamme aikaa

Kodin sisustukseen emme nyt heti muuton yhteydessä pysty panostamaan kovin paljon. Onneksi isommille huonekaluhankinnoille ei ole edes tarvetta. Ajatus on, että hankimme vain säädettävän työpöydän työtilaan ja muuten mennään nykyisillä.

Haluan rauhassa miettiä, mitä uuteen kotiin oikeasti tarvitaan. Haaveissa on ruokailuryhmä sekä sohva isolle parvekkeellemme sekä kirjahylly olohuoneeseen, mutta näillä ei onneksi ole kiire. Aiemmasta kokemuksesta sanoisin, että tällaisille hankinnoille kannattaakin antaa hieman aikaa – muuttokaaoksen keskellä harvemmin tulee tehtyä parhaita valintoja.

En malttaisi odottaa, että saamme uuden kodin avaimet ja pääsemme toden teolla hommiin! Ennen-jälkeen-kuvia on luvassa täällä, ja vielä enemmän Instagramin puolella. Kannattaa siis seurailla siellä: https://www.instagram.com/suvisillvan/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s