8 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA KODIN TILOISTA: VUOKRAKOTI SUOMESSA

Olemme asuneet Suomessa nyt neljä kuukautta. Me löysimme todella ihanan vuokra-asunnon Tampereen keskustasta, järven rannalta. Asustelemme 79-neliöisessä kerrostalokolmiossa ja viihdymme täällä äärettömän hyvin. Tavarat löysivät helposti paikkansa ja sen ansiosta asunto tuntui kodilta tosi nopeasti. Mitään uutta ei ole tarvinnut hankkia, paitsi oikean mittaiset verhot olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. On ollut kiva huomata, että klassiset huonekalut taipuvat monenlaiseen kotiin – joskus on siis tullut tehtyä järkeviä hankintoja.

Etsimme parhaillaan omistusasuntoa, mutta kunnes se oikea löytyy, nautimme tässä asumisen mukavuudesta ja helppoudesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vähän nolottaa, etten ole vielä esitellyt tätä meidän kotia vielä mitenkään blogin puolella. Kun huomasin Kertun ihanassa Modernisti Kodikas -blogissa kivan blogihaasteen (pitkästä aikaa, jee), päätin, että tässä se esittäytymispostaus viimein on!

Nyt siis 8 kysymystä ja vastausta kodista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä? 

Ehdottomasti olohuone-ruokailutila. Jo Tanskan kodissa totuin siihen, että pienet neliöt ja yksitasoinen koti tarkoittavat esimerkiksi kylppärissä koko ajan esillä olevia pyykkejä ja petaamattomien sänkyjen näkymistä kodin muihin tiloihin. Ne kestän, mutta olohuoneen sohva-alueen sekä ruokapöydän ympäristön on oltava siisti.

Olohuone

Paikka, jossa viihtyy koko perhe? 

Viihdymme tässä kodissa itse asiassa hyvin ihan kaikissa tiloissa, mutta lemppari näin talviaikaan on varmasti kuvissa näkyvä sohvanurkkaus. Siitä on ihanaa katsella maisemia ja myös telkkaria.

Kesällä (ja vielä pitkälle syksyyn) viihtyisin perhepaikka oli lasitettu parveke. Toisaalta tykkäämme myös hengailla koko perheen kesken makuuhuoneessa, joka on pieni, pesämäinen tila ihan olohuoneen ja keittiön kainalossa. Sieltä on myös kaunis näkymä järvelle sekä olohuoneeseen päin.

Olohuone

Paikka, joka kaipaisi remonttia?

Jos tämä asunto olisi oma (siitäkin on kovasti haaveiltu), niin tekisimme pienen keittiöremontin. Keittiössä on periaatteessa ihan laadukkaita elementtejä, esimerkiksi kivitasot ja integroidut kodinkoneet. Mutta kaapinovet kaipaavat vaihtoa ja linjakkuutta. Tavallinen keraaminen liesi olisi kiva vaihtaa induktioon ja liesituuletin päivittää sirompaan malliin.

Keittiö

Saman tyylisiä pieniä päivityksiä voisi tehdä kylpyhuoneeseen. Esimerkiksi peilin ja valaisimen vaihdolla pääsisi jo pitkälle, ja erillisen suihkukaapin tilalle laittaisin siron, modernin suihkuseinän.

Aluksi en pitänyt tämän kodin tummasta lankkuparketista, mutta nyt olen sitä mieltä, etten missään nimessä koskisi siihen. Se on ihana ja sopii tänne loistavasti. Materiaali voisi olla raskas jossakin toisessa kodissa, mutta tämän asunnon uskomaton valoisuus sopii sen pariksi hienosti.

IMG_6002

Ilmeisesti totuin Tanskassa valkoisiin seiniin ja aloin oikeastaan pitää niistä, sillä seinien maalaaminen ei ole himottanut. Mutta kyllä me varmaankin jotain sävyä ainakin makuuhuoneisiin laitettaisiin, jos tämä olisi oma koti. Nyt kaikki seinät ovat siis valkoiset.

On kyllä ihanaa asua näin kauniissa vuokra-asunnossa! Täällä kaikki materiaalit ovat laadukkaita, esimerkiksi väliovet poikkeuksellisen kauniit. Kunpa useammin panostettaisiin kodeissa tällaisiin asioihin.

Vuokra-asuminen liittyy usein elämän taitekohtiin – opiskeluun, paikkakunnan vaihtoon, eroon, rakentamiseen, vanhenemiseen… Juuri niihin tilanteisiin, joissa kaunista kotia todella tarvitaan.

Itselleni muutto Suomeen on ollut melkoista tunteiden vuoristorataa. Olen onnellinen täällä, mutta kaipaan elämäämme Tanskassa hurjasti. Kaunis ja viihtyisä vuokrakoti on ehdottomasti tehnyt paluusta ja sopeutumisesta helpompaa!

Ruokailutila

Paikka, jota haluat sisustaa seuraavaksi? 

Seuraavaksi laittelen vähän joulukoristeita esille ja vaihdan talvisemmat tyynynpäälliset.

Makuuhuone_uusi koti

Paikka, jossa rentoudut parhaiten?

Makuuhuone 🙂 Olen tosi kova nukkumaan ja rakastan myöskin päiväunia. Menen usein nukkumaan aika aikaisin kun iltavirkku mieheni jää vielä katsomaan sarjoja. Tämä makuuhuone sijaitsee ihan olohuoneen vieressä ja minusta sinne on ihanan turvallista käpertyä.

Myös vanha isoisoisän laivapöytä mahtui makkariin muodostaen String Pocket-hyllyn ja pinnatuolin kanssa söpön työpisteen. Sieltä voi ihailla sivulle avautuvaa järvinäkymää.

Myös sauna on ihana rentoutumispaikka, joka on ollut ahkerassa käytössä Suomeen paluun myötä.

Ruokailutila ja piano

Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen?

Ruokailutilan ja pianon kokonaisuus loksahteli hyvin kohdalleen. Myös siihen olen tyytyväinen, että meidän vanha Adea Camp-sohva sopi tyylillisesti ja mittasuhteiltaan niin hyvin tämän kodin olohuoneeseen.

Mehän emme nähneet tätä kotia ollenkaan livenä ennen muuttoa, emmekä päässeet ottamaan mitään mittoja.

16523597-6843-4F06-BDA4-05E30788589D

Paikka, jossa olette kun teillä on vieraita?

Ruokailutilan ympärillä tietysti syödään, mutta suosituin hengailupaikka on ehdottomasti parveke. Se vetää puoleensa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paikka, josta on paras näkymä (sisälle tai ulos)?

Tämän kodin näkymät ovat jotain uskomatonta, sillä jokaisesta ikkunasta näkyy järvelle. Myös saunasta ja lastenhuoneesta.

Oma suosikkinäkymäni on varmastikin pianon viereltä, josta näkyy niin sohvan yli kauas järvelle kuin lähemmäs vastarantaan ruokailutilan ikkunasta. Näitä näkymiä ja etenkin auringonnousuja olen paljon kuvaillutkin Instagramin puolelle.

Mieheni mielestä paras näkymä avautuu parvekkeelta, ja täältä olemme ihailleet monia upeita auringonlaskuja.

fullsizeoutput_3a66

Asioilla on tapana järjestyä ja tämä koti on kyllä jälleen kerran osoitus siitä. Olenhan haaveillut järven rannalla asumisesta jo pitkään. Toivottavasti kaistale jotain lätäkköä saataisiin nähdä myös tulevasta omistusasunnosta. Siihen saakka nautiskellaan täällä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä piditte esittelystä? Oliko vastausten joukossa yllätyksiä?

Advertisement

6 thoughts on “8 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA KODIN TILOISTA: VUOKRAKOTI SUOMESSA

 1. Tämä on todella kaunis asunto!
  Jos juuri tämä ei ole ostettavissa, mutta pidätte sijainnista ym, niin oletteko selvittäneet, olisiko joku muu asunto kerrostalosta kaupan? Ei siis välityksessä, mutta hiljaisesti, jos ostaja olisi valmiina.

  Like

 2. Huikeat näkymät! Tulee yksi aiempi kotimme mieleen, joka oli ihan vierasvenesatamassa kiinni. Ja onpa kaunis ja laadukkaan oloinen lattia.

  Like

 3. Mielettömät maisemat kyllä! Voiko tuolla aamu alkaa koskaan huonosti? Luulisi, että viimeistään siinä vaiheessa huono tuuli haihtuu, kun katsoo ikkunasta ulos. 😀 No, eihän elämä nyt ihan niin yksinkertaista tietenkään ole, mutta ei tuosta ainakaan haittaa voi olla, että oman kodin ikkunoista näky on välillä kuin maalauksesta. 🙂

  Minustakin lattia on hieno ja arvokkaan näköinen, sävy myöskin sellainen, ettei joka toisessa asunnossa tule samanlaista vastaan vaikka lankkulattia olisikin. Ja vaaleilla kalusteilla/tekstiileillä saa raikastettua kokonaisuutta. Lattia sopii hyvin yhteen myös punatiilisen ulkokuoren kanssa. (Minusta on kamalaa, jos sisätilat ovat ihan eri maailmasta kuin rakennus ulkoa.)

  Keittiön alakaappien väri on ehkä vähän jännä valinta tuon lattian kaveriksi. Mielestäni kokovalkoinen keittiö olisi selkeämpi ja raikkaampi, kun lattia on suht. voimakkaan sävyinen. Mutta kaunis on noinkin, ja nämä ovat niin makuasioita.

  Kaunis koti teillä. Tsemppiä myös tulevan kodin etsimiseen!

  Like

  1. Kiitos paljon kommentista ja tsempeistä! Olen samaa mieltä, että lattia on kivan erilainen. Vaikka etukäteen pelkäsin sen olevan liian tumma, niin meidän vaaleilla kalusteilla ja tietysti isojen ikkunoiden ansiosta se on itse asiassa ollut aivan ihana tässä kodissa. Ja lankun tuntu sekä laadukkuus, ai että.

   Ihan samaa mieltä olen myös keittiöstä. Ollaan haaveiltu, että laitettaisiin hyvin eleetön, valkoinen, moderni keittiö, jos päästäisiin tätä remontoimaan.

   Punatiili ei kovin paljon meillä näy sisällä, mutta minustakin on tärkeää, että kodin ulkotilat ja sisätilat puhuvat samaa kieltä keskenään. Rivitalossa meillä oli esim. ulkopuolen maalipinnoista poimittu sävyjä sisällekin.

   Ihanaa joulun aikaa!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s