INSPIRAATIO: AVARA JA AJATON

Mukavaa loppiaista! Nyt on se hetki kun alamme himoita tulppaaneja kotiin (itsekin aion ostaa tänään vuoden ensimmäiset, jee) ja siivoamme viimeisetkin jouluiset koristeet pois. Tervetuloa avaruus, valo, selkeys, minimalistisuus!

Olemme jo pitkään saaneet inspiraatiota ruotsalaisten kiinteistönvälitystoimistojen sivuilta, mutta oletteko huomanneet, että meidän suomalaisten omasta etuovi.comista löytyy myös ihania koteja? Poimin muutaman upean kuvan, joista sain itse tosi paljon intoa uuden vuoden sisustusprojekteihin!

etuovi_50luvun ruokailutila

Olen ennenkin kertonut, että 50-luvun arkkitehtuuri viehättää tosi paljon ja tämä talo olisi kyllä niin unelmakoti! Tuo ruokailutila aiheuttaa huokauksia – mikä ikkuna, mitkä pariovet, mikä tunnelma! Olohuone on myös todella upea, vai mitä sanotte? Taidetta ja värejä on käytetty onnistuneen hillitysti. Ja kyllä, mulla on heikko kohta parketteihin, erityisesti tammeen. Kalanruotoladonta näyttää järkettömän ihanalta.

etuovi_50luvun olohuone

Tykkään siitä, että vaikka tila on korkeahko ja avara, niin ikkunat on kuitenkin pidetty melko matalina. Taidan olla vähän outo tämän mielipiteeni kanssa, mutta pidän erityisesti tästä tyylistä, jossa ikkunat ovat reilun kokoiset, mutta eivät ulotu kattoon asti.

Poimin muutaman kuvan myös toisesta kodista. Tässä asunnossa on klassisempi ja samalla modernimpi ote. Ajattomuus syntyy uuden ja vanhan yhdistelmästä ja hillitystä sävyjen käytöstä.

etuovi moderni olohuone

Ruokailutilassa vanhan, näyttävän kattokruunun parina Jacobsenin ilmavat Muuraaistuolit näyttävät ihanan keveiltä. Mielenkiintoinen ja toimiva kontrasti.

etuovi moderni ruokailutila

Vaaleat seinäpinnat jättävät kauniin luonnollisen parkettilattian päärooliin. Huomaan itsekin, että kun kevätjutut alkavat olla mielessä, niin meidän kodin olohuoneen tumman seinän maalaaminen vaaleaksi alkaa taas houkutella… Saisinkohan mieheni tällä kertaa ylipuhuttua?

etuovi_moderni työhuone

Näiden ajattomien kuvien jälkeen haluan vielä vinkata kahden suosikkibloggaajani tekemistä upeista trendikoosteista tälle uudelle vuodelle. Kannattaa lukea Valkoisen Harmajan Suvin postaus  ja Pihkala-blogin Maijan postaus.

Tänä vuonna tullaan varmasti näkemään punertavia sävyjä  ja tummempia puupintoja. Sametti jatkaa materiaalina trendien aallonharjalla, mutta ehkä rohkeimmat valitsevatkin sen väriksi lilan? Tai jos haluaa välttää kaikkia trendejä ja pysyä ehdottoman ajattomalla linjalla, niin koosteista on tällaisellekin sisustajalle iloa. 🙂

Inspiroivaa sisustusvuotta 2018!

Kuvat: etuovi.com, molemmat kohteet ovat olleet myynnissä Bo Lkv:lla. 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s