INSPIROIVA KIERROS AARHUSIN SISUSTUSLIIKKEISSÄ

Mikäs olisikaan ihanampaa kuin kesälomalla ajan kanssa inspiroitua sisustamisesta ja matkoilla saada uutta näkökulmaa rakkaaseen harrastukseen? Ainahan se sisustaminen nimittäin on mielessä, lomallakin. Meillä on sisustusbloggaajien kesken ollut mukava tapa heittää toisillemme haasteita ja tällä kertaa minä haastoin muut bloggaajat nimenomaan jakamaan sisustusaiheisia reissuvinkkejä. Haaste kuuluu näin:

Innokkaat sisustajat inspiroituvat mielellään lomallakin! Haastan sisustusbloggaajat kertomaan omat mieluisimmat sisustajan reissuvinkkinsä – joko omasta kotikaupungistaan tai kohteista, jonne itse reissaavat. Paljastetaan yhdessä lukijoille ihanimmat putiikit, kauneimmin sisustetut hotellit ja ravintolat, upeimmat arkkitehtuurin helmet tai asumiseen liittyvät tapahtumat.

IMG_1376

Aarhus (ja koko Tanska) on kyllä oikea sisustusharrastajan taivas! Jos siis perheesi haaveissa on Legoland-reissu, niin Aarhus on mainio oheiskohde. Tämä Tanskan toiseksi suurin kaupunki sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Billundista kauniilla Jyllannin itärannikolla. Tämä on erittäin perheystävällinen kaupunki, jossa luonto ja rannat ovat ihan vieressä, mutta samalla Aarhus tarjoaa myös urbaania elämää ja shoppailua.

Täällä melkein joka kadunkulmasta löytyy ihana lifestyle-putiikki, kauniisti sisustettu ravintola, suloinen kahvila tai kiehtova second hand-liike. Keskustan arkkitehtuurissa yhdistyvät kauniisti uusi ja moderni skandinaavisuus perinteisiin, upeisiin jugend-rakennuksiin. Kaikkialla on ihailtavaa! Kolmessa kuukaudessa en ole vielä edes ehtinyt käydä kaikissa minua kiinnostavissa paikoissa, mutta en anna sen lannistaa vaan esittelen tässä postauksessa muutaman suosikkiliikkeeni. Näissä kaikissa on mielestäni mukavan rento tunnelma, loistava palvelu ja monipuolisesti esillä nimenomaan tanskalaista muotoilua. Lisäksi myymälät sijaitsevat lähellä toisiaan kauniissa Aarhusin keskustassa. Tervetuloa siis kierrokselle!

 

BoConcept, Guldsmedgade 22

BoConcept on takuuvarmaa skandinaavista laatua. Todella tyylikkäät ja inspiroivat esillepanot kauniissa miljöössä. Rakastan tuota portaikkoa! Myymälä sijaitsee Latinalaiskortteleissa, joissa on paljon kivoja pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita.

fullsizeoutput_12d0fullsizeoutput_12d1fullsizeoutput_12d2fullsizeoutput_12d3fullsizeoutput_12d4fullsizeoutput_12d5fullsizeoutput_12d6fullsizeoutput_12d7fullsizeoutput_12d8fullsizeoutput_12d9IMG_1344IMG_1345fullsizeoutput_12dafullsizeoutput_12db

 

Illums Bolighus, Lille Torv 2

Tämä paikka on jo käsite sisustusharrastajien keskuudessa, eikä ihme. Koko tavaratalo on täynnä tanskalaisia design-klassikoita. Täällä pääsee kuitenkin kurkistamaan aina myös viimeisimpiin trendeihin, sillä esillepanoja päivitetään jatkuvasti. Pohjakerroksesta löytyy kattava valikoima sisustus- ja design-kirjallisuutta.

IMG_1379fullsizeoutput_12dcfullsizeoutput_12ddfullsizeoutput_12defullsizeoutput_12dffullsizeoutput_12e0

 

Sinnerup, Sankt Clemens Torv 10

Sinnerupin tyyli on super-tanskalainen. Todella paljon pehmeitä sinisen ja vihreän sävyjä, laaja valikoima tekstiilejä ja taljoja, paljon pientavaraa ja viherkasveja.  Kohtuuhintaisia oman malliston huonekaluja höystettynä paikallisilla brändeillä. Täältä löytyvät ihanat tuliaiset ja tyylikkäät Tanska-julisteet kotiin vietäväksi.

fullsizeoutput_12e6fullsizeoutput_12e1fullsizeoutput_12e2fullsizeoutput_12e3fullsizeoutput_12e4IMG_1359IMG_1360fullsizeoutput_12e5

 

Søstrene Grene, Söndergade 11-13 (Aarhus Strøget)

Virkistävän edullista ja trendikästä pientavaraa tanskalaisen rentoon tyyliin. Myymälässä on hämyinen tunnelma ja taustalla soi aina viulumusiikki. Paljon sinisen ja vihreän sävyjä täälläkin! Täältä löydät kynttilät ja servetit ihanissa sävyissä sekä valtavan valikoiman juhlatarvikkeita. Lisäksi paljon inspiroivia tuotteita lapsille sekä kiva herkkuosasto.

fullsizeoutput_12e8fullsizeoutput_12e9fullsizeoutput_12eafullsizeoutput_12ebIMG_1366IMG_1367fullsizeoutput_12ec

 

Hay, Ryesgade 5 (Aarhus Strøget)

Kierros päättyy tällä kertaa kävelykadun varrella sijaitsevaan Hayn liikkeeseen. Tämäkin myymälämiljöö on uskomattoman kaunis ja jälleen kerran huikea portaikko! Erityismaininta hienolle terassille, jossa pääsee testaamaan ulkohuonekaluja. Ja Hay nyt on vaan niin superihana brändi, yksi omista suosikeistani aivan ehdottomasti.

fullsizeoutput_12edfullsizeoutput_12eefullsizeoutput_12effullsizeoutput_12f0IMG_1373fullsizeoutput_12f1

 

Tulen kokoamaan haasteeseen mukaan lähteneiden blogien postaukset yhteen vielä tässä heinäkuun aikana, joten pysykäähän kuulolla.

Tähän mennessä haasteen ovat napanneet:

https://mustaovi.blogspot.com/2018/06/matkailijan-kesatarpit-espooseen.html

https://oliaika.blogspot.com/2018/06/kesavinkkeja-tervetuloa-kakolanmaelle.html

Ihanaa heinäkuuta ja inspiroivia lomatunnelmia kaikille!

 

2 thoughts on “INSPIROIVA KIERROS AARHUSIN SISUSTUSLIIKKEISSÄ

  1. Tanska on oikeasti sisustajan taivas. Siellä ei voi olla lumoutumatta yhteen jos toiseenkin ideaan. Maa on kyllä sellainen sisustajan unelma, jossa mieluusti viettää päiväkausia. Ja mikä parasta koskaan ei kyllästy, eikä voi sanoa “nähty”. Tuolla HAY:n myymälässä haaskaisin varmasti kaikki rahani :O

    Legolandinkin kiinnostaa, sillä siellä ei ole tullut käytyä. Sopisi kai aikuisillekin 😉
    Jaa-a…pitäisikö tästä lähteä Tanskaan. Houkuttavat kuvat ja esittelyt.

    Liked by 1 person

    1. No rahoistaan täällä kyllä pääsee erittäin helposti eroon, haha 😀 Ei vaan, oikeastihan täällä on tosi paljon inspiraatiota ja ideoita, jotka eivät sinänsä maksa mitään. Voi vain kierrellä ja fiilistellä! Hayn myymälä on kyllä tosiaan yksi parhaista.

      Legoland on upea, ihailen Lego-brändiä kovasti ja ainakin mun mielestä siellä on paljon nähtävää myös aikuisille. Suosittelen! Myös Billundin lähellä oleva Vejlen kaupunki vaikuttaa todella viehättävältä.

      Like

Leave a comment