EXPAT-MUISTOKSI TANSKALAINEN RIIPPUVALAISIN

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut modernista tanskalaishenkisestä riippuvalaisimesta, mutta meillä ei Suomen kodissa ollut kertakaikkiaan mitään paikkaa sellaiselle. Nyt tänne Aarhusiin en tarkoituksella ottanut ruokapöydän valaisinta mukaan vaan ajatuksena oli, että hankkisimme jonkun tanskalaisen design-valaisimen, joka saisi sitten myöhemmin toimia muistona tästä ajasta.

Hauska sattuma oli, että uudella expat-ystävälläni oli ihan sama suunnitelma “Tanska-muistosta” ja hänellä oli jo mallikin valmiiksi tiedossa. Minä sen sijaan vielä arvon näiden eri vaihtoehtojen välillä. Kokosin kollaasiin muutamia kiinnostavia valaisimia (kuvat vamistajien nettisivuilta). Osa menee kyllä pahasti yli budjetin, mutta eihän sitä tiedä, millaisia tarjouksia täällä tulee vastaan. Tanskalaiset rakastavat tilbudejaan!

Alun perin ajattelin, että valinta on ehdottomasti klassinen PH5, mutta sitä näkee täällä niin paljon joka paikassa aina kouluista ja virastoista lähtien, että olen alkanut hieman jopa kyllästyä (saako näin edes ääneen sanoa??). Toisaalta joka kerta kun sellaisen bongaan, kiinnitän siihen kyllä positiivisella tavalla huomiota.

Minkä sinä näistä ihanuuksista valitsisit?

Danish_design_pendants_wishlist

 1. El-Light: Sørup Pendel
 2. Louis Poulsen: Ph 4/3
 3. Lous Poulsen: PH5
 4. Louis Poulsen: Doo-Wop
 5. &Tradition: Utzon
 6. Lightyears: Concert P1

 

2 thoughts on “EXPAT-MUISTOKSI TANSKALAINEN RIIPPUVALAISIN

  1. Kiitos kommentista ihana Tanja! Concert P1 on kyllä supertyylikäs ja vähän vähemmän nähty, erittäin vahva ehdokas. Terkkuja ja halit sinne ihanaan Lappiin ja yöttömään yöhön!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s