ME MUUTETAAN TANSKAAN!

Kirjoitin noin vuosi sitten vanhaan blogiini postauksen unelmista. Siitä, miten unelmoiminen on oikeastaan aika vastuullista puuhaa. Unelmoijan täytyy olla rohkea, sillä unelmilla on tapana toteutua. Eihän isompien unelmien tai elämänmuutosten toteutuminen ole koskaan pelkästään helppoa ja mukavaa.  Päätin kuitenkin uskaltaa unelmoida ja myös listata unelmani julkisesti blogiin. Listalla ensimmäisenä komeili haave asumisesta ja työskentelystä ulkomailla.

Risskov Brynet Blok H

Kliseistä, mutta sen jälkeen kun olin kirjoittanut tämän unelmani blogiin, aloin uskoa siihen paljon enemmän. Esimerkiksi kun istuin pankissa juttelemassa sijoittamisesta ja virkailija kysyi, mikä säästökohteenani on, kuulin itseni vastaavan: “Aiomme perheen kanssa asua hieman pidemmän pätkän ulkomailla lähivuosina.” Testasin samaa pari kertaa muissakin tilanteissa. Oli hauskaa huomata, millainen reaktio vastapuolessa heräsi. Aina kannustava ja positiivinen.

Risskov Brynet Blok H

Nyt unelma ulkomailla asumisesta toteutuu. Mieheni on saanut uuden työpaikan Tanskan Aarhusista ja muutamme koko perhe sinne huhtikuussa. Itse jään vuodeksi opintovapaalle ihanasta työstäni, joten tällä hetkellä ajatuksena on olla siellä vuosi. Se tarkoittaa, että keväällä 6 vuotta täyttävä poikamme menee siellä eskariin, mikä on tietysti superjännä ajatus.

Risskov Brynet Blok H

Pelkästään onnea ja autuutta tämä päätös ei ole ollut. Päinvastoin, hyvinkin vaikea ja ristiriitainen. Olen kauhuissani, vatsani on koko ajan kipeä ja nukun huonosti. Kuinka kova koti-ikävä meille tulee? Mistä löydämme asunnon ja auton? Mitä meidän Suomen kodille, autoille ja tavaroille tapahtuu? Miten opimme kieltä? (Emme mitenkään, voin kertoa, eihän siitä saa MITÄÄN selvää, vaikka osaan ruotsia ja saksaa.)

Voimmeko viedä pojan pois tutuista ympyröistä, ihanasta päiväkodista ja kavereiden läheltä? Kuinka järkyttävä ikävä meille kaikille tulee ystäviä ja perhettä? Ja suomen kieltä! Miten pärjäämme taloudellisesti? Onko minulla enää töitä opintovapaan jälkeen?  Osaanko opiskella enää mitään? Mitä jos mies ei viihdykään uudessa työssään? Mitä jos mun pää hajoaa ja sehän hajoaa varmasti – en varsinaisesti ole mitään hausfrau-tyyppiä.

Domis_RisskovBrynet_Blok_H-koekken-og-vaerelse

Ja sitten on se kutkuttava uuden odotus, ne positiiviset puolet. Löydämme varmasti ihanan uuden kodin ja meidän Suomen kotiin hyvän vuokralaisen. Koti-ikävä tulee olemaan kova, mutta onneksi läheisiin on todella helppo pitää yhteyttä nykyaikana. Suomesta on helppo lentää Tanskaan ja meille onkin tulossa varmasti paljon vieraita. On etuoikeus olla hetki pois työelämästä ja viettää aikaa lapsen kanssa enemmän. Opiskelukin tekee varmasti hyvää kymmenen vuoden tauon jälkeen.

On tosi inspiroiva ajatus, että voimme oppia uutta kieltä (siis vaikka en tajua siitä nyt sanaakaan, niin pakkohan mun on kai edes jotain oppia, jos pohjalla on ruotsin ja saksan taitoja). Pikku-T saa uusia kavereita ja oppii takuulla myös kieltä, 5-6-vuotiaallahan on juuri hyvä herkkyysvaihe. Aarhusista on lyhyt matka moniin tosi mielenkiintoisiin Euroopan kohteisiin ja tietysti kivoihin kaupunkeihin Tanskassa. Saamme asua pitkästä aikaa lähellä merta! Ja tanskalainen design… ei mennä siihen nyt ollenkaan, tai pääni sekoaa. Asia kerrallaan.

Risskov Brynet Blok H

Unelman toteutuminen tarkoittaa nyt tällä hetkellä raakaa työtä ja loputtoman pitkiä to do -listoja, jotta kaikki käytännön asiat saadaan hoidettua. Asuntoasiat, muutot, sopimukset, byrokratia, lennot, vakuutukset, opintosuunnitelmat, kaikki. En kyllä voi uskoa, että kahden kuukauden kuluttua me asumme Tanskassa! Ihan älytön ajatus, eihän meillä ole siellä vielä kotiakaan. Mutta asioilla on tapana järjestyä silloin kun niiden on pakko järjestyä.

Kuvat tästä uudiskohteesta, josta haaveilemme saavamme asunnon. Katsotaan miten käy! Lisäsin blogiin uuden kategorian “koti Tanskassa”. Sitä seuraamalla pääsette kurkistamaan, millainen koti me lopulta löydetään ja millainen sisustus suomalais-tanskalaiseen vuokra-asuntoon saadaan loihdittua.

Advertisement

20 thoughts on “ME MUUTETAAN TANSKAAN!

 1. Onneksi olkoon. Harmi että lähdet sinne kauas, mutta olen onnellinen teidän puolesta. Minulla on kokemus eräästä perheestä, joka lähti Tanskaan jo 15 vuotta sitten ja he eivät koskaan ole palanneet takaisin Suomeen. Molemmat olivat IT alalla töissä, kielitaitoa ei ollut, mutta niin he sinne vain lähtivät ja ovat pärjänneet mainiosti. Firma maksoi kaikki asunnon ja muutot ym. Ihanaa että unelmat ovat käyneet toteen ja olette rohkeita kun toteutatte ne.

  Like

  1. Kiitos kommentista ja hui, kuulostaapa melkoiselta, että tämä sun tuttu perhe viihtyi noinkin hyvin! Eihän sitä ikinä tiedä, mutta kyllä mä taidan aika supisuomalainen olla…

   Like

 2. No jopas oli yllätys. :O Vau, te ootte ihan superrohkeita! Kertakaikkinen elämänmuutos joka saralla. Paljon onnea matkaan! 🙂 ❤

  Like

 3. Löysin sattumalta ihanaan blogiisi. Kaikella on tapana järjestyä. Tanskaan muutosta tulee varmasit ihana kokemus ja seikkailu. Minä asuin perheeni kanssa lapsena vuoden Saksassa. Tästä seikkailusta meidän perheelle jäi vain hyviä muistoja, paljon ihania unohtumattomia ystäviä ja kaipuu ulkomaille. Tämän jälkeen veri veti minua ja perhettäni uudemman kerran ulkomaille. Kun kasvoin aikuiseksi oli selvää, että lähden ulkomaille vaihtoon ja sille tielle olen edelleen 10 vuoden jälkeen jäänytkin. Olen asunut Suomen lisäksi myös 3 muussa EU maassa. Vaikka kommervenkkejä on sattunut ja ikävä kotiin vaivaa joskus olen onnellinen, että olen uskaltanut lähteä olenhan löytänyt elämäni rakkauden Alpeilta 😊

  Like

  1. Kiitos ihanasta ja rohkaisevasta kommentista Zinna! Tosi kiva kuulla, että teidän perheelle jäi Saksan vuodesta niin hyvät muistot. Sehän tuossa just on, että reissaaminen usein vaan kasvattaa sitä matkakuumetta. Itsekin olen asunut pariin otteeseen ulkomailla ja ne on olleet elämäni opettavaisimpia ja ikimuistoisimpia kokemuksia, vaikka eivät tietenkään mitään helpoimpia. Alpit on kyllä taianomainen paikka. ❤

   Like

 4. Oi, olipas täällä jänniä uutisia! Hieno ja rohkea päätös, tsemppiä, varmasti kaikki menee hyvin! ❤

  Like

 5. Vau! Rohkeita päätöksiä! Yhtä kokemusta rikkaampana teidän Tanskan vuoden (vai vuosien) jälkeen! Opintovapaa kuulostaa myös loistavalta tuohon saumaan! Kaikkea hyvää teille tulevaan koitokseen! 🙂

  Like

  1. Kiitos paljon kommentista! Välillä pitää yllättää itsensäkin rohkeudella. 😉 Opintovapaa on kyllä ihan mahtava juttu tähän kohtaan. Odotan innolla opintoja sekä kielen oppimista.

   Like

 6. Kuulostaa niin ihanalta tuo muutto Tanskaan😊! Onneksi löysin blogisi👍 Jään odottamaan innolla kirjoituksiasi ja kuvia Tanskasta! Onnea ja tsemppiä muuttoon😊👍

  Like

 7. Voi, onpa uutinen! Tosi hienoa että olette rohkeita ja lähdette! Itsellä myös välillä mielessä että pitäisi repäistä ja lähteä. Kyllä kaikki järjestyy 🤗.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s